Canelons de la
mama
750 g de carn
magra de vedella
750 g de llom
750 g de pollastre desossat sense pell
750 g de cansalada viada
100 g de fetge de pollastre
250 g de ceba
50 ml de conyac
750 ml de llet
Oli d'oliva
sal
pebre negre
50 làmines de canelons
2l i 1/2 de beixamel i Foa-gras
750 g de llom
750 g de pollastre desossat sense pell
750 g de cansalada viada
100 g de fetge de pollastre
250 g de ceba
50 ml de conyac
750 ml de llet
Oli d'oliva
sal
pebre negre
50 làmines de canelons
2l i 1/2 de beixamel i Foa-gras
Es
talla la ceba ben fina i la posem a la cassola amb oli d’oliva, a foc molt
lent. Tallem la carn magra, el llom, el pollastre desossat i la cansalada a
daus d'uns dos centímetres de costat. Salteu amb poc oli, en una paella ampla,
a foc viu, i per separat, la carn magra, el llom, el pollastre i la cansalada.
Reserveu-los. Quan s'hagi enrossit la ceba, afegiu-hi tota la carn i
ofegueu-la. Salpebreu-ho Afegir-hi el conyac i deixeu evaporar tot l'alcohol. Afegiu-hi
el fetge de pollastre i ofegueu-lo i deixeu coure el preparat, a foc
lent, fins que la carn sigui tova.. Rectifiqueu de sal i pebre. Tritureu la
massa amb una màquina de trinxar carn. La tornem a posar a la cassola i llavors
i afegirem un raig maco de llet i el foa-gras, fins que quedi emulsionat i deixem
refredar el farcit.
Bulliu
la pasta amb aigua i un raig d'oli per evitar que s'enganxi la pasta.
També és important que tireu les làmines de pasta a l'aigua d'una en una perquè
no s'enganxin les unes amb les altres. Escorreu les làmines i refresqueu-les
amb aigua i gel per tal de tallar la cocció. Traieu la pasta de l'aigua i
poseu les làmines, l'una al costat de l'altra, a sobre d'un drap net. Amb una cullera
o amb l'ajut d'una mànega de pastisser, col·loquem una mica de farcit al centre
de cada làmina. Enrotllem els canelons i els reservem. Col·loquem una mica de
beixamel en una plata d'anar al forn, preferiblement coberta amb una safata de
silicona o un paper sulfuritzat. Poseu-hi els canelons a sobre i cobriu-los amb
la resta de la salsa. Abans de servir, escampeu una mica de formatge ratllat
per sobre de la salsa i unes cullerades de mantega i gratineu-los al forn.
Mmmh i que bons que estaven! :D ♥
ResponEliminagràcies reina
ResponElimina